Kek span 

  • 3 biji telur gred A
  • 1/3 cawan gula pasir halus
  • 3/4 cawan tepung naik sendiri
  • 1/4 cawan susu segar
  • 1 tbsp ovallete
  • Esen vanilla
  • 3 tbsp butter cair**

 

Non dairy whipping cream

  • Strawberry filling @fruttose_malaysia
  • Buah strawberry

 

Cara

  1. Putar semua bahan kecuali butter cair sehingga kembang dan gebu.
  2. Bila dah kembang, masukkan butter cair dan kaup balik adunan.
  3. Masukkan dalam loyang berukuran 5″ yg telah dialas dgn baking paper. Balance adunan boleh buat masuk dalam loyang lain. 
  4. Hentakkan loyang 3 kali.
  5. Masukkan ke dalam oven yg telah dipanaskan pada suhu 180°Celcius sehingga masak.
  6. Setelah siap dibakar, sejukkan kek atas redai. 

Nak beli Fruttose? Sila layar laman OUR DEALER di CONTACT US sekarang! Recipe dari mira.sofia.saufi