Bahan
3 cawan air
1 cawan biji sagu putih
1 kotak kecil santan perisa pandan
1 tin susu cair
3 ke 4 sudu besar susu manis (ikut citarasa)
2 cawan nata de coco Mangga
300gm + beberapa sudu Fruttose Mango Filling
Cara:
Didihkan air. Masukkan sagu, kacau sehingga sagu jadi jernih, tapi masih ada sikit putih ditengah. Bila dah jernih, tutup api.
Tapiskan, bilas dengan air paip lalu sehingga kanji nya habis. Toskan dan masukkan dalam mangkuk. Sejukkan sagu.
Masukkan santan, susu cair, susu manis, nata de coco dan 300gm @fruttose_malaysia Mango Filling. Kacau sehingga sebati.
Sejukkan dalam chiller 2-3 jam. Masukkan dalam bekas sesuai, letakkan beberapa sudu Mango Filling sebagai topping, sedia untuk dihidang.
Nak beli Fruttose? Sila layar laman OUR DEALER di CONTACT US sekarang! Recipe dari @kakakfaa