Bahan

  • 3 cawan air⁣

  • 1 cawan biji sagu putih⁣

  • 1 kotak kecil santan perisa pandan⁣

  • 1 tin susu cair⁣

  • 3 ke 4 sudu besar susu manis (ikut citarasa)⁣

  • 2 cawan nata de coco Mangga⁣

  • 300gm + beberapa sudu Fruttose Mango Filling

Cara:⁣

  1. Didihkan air. Masukkan sagu, kacau sehingga sagu jadi jernih, tapi masih ada sikit putih ditengah. Bila dah jernih, tutup api. ⁣

  2. Tapiskan, bilas dengan air paip lalu sehingga kanji nya habis. Toskan dan masukkan dalam mangkuk. Sejukkan sagu.⁣

  3. Masukkan santan, susu cair, susu manis, nata de coco dan 300gm @fruttose_malaysia Mango Filling. Kacau sehingga sebati. ⁣

  4. Sejukkan dalam chiller 2-3 jam. Masukkan dalam bekas sesuai, letakkan beberapa sudu Mango Filling sebagai topping, sedia untuk dihidang.⁣



Nak beli Fruttose? Sila layar laman OUR DEALER di CONTACT US sekarang! Recipe dari @kakakfaa