[RECIPE] Homemade Ice Cream Raspberry

Bahan

  • 1/2 tin susu pekat (condensed milk)
  • 1 tin susu cair (avaporated milk)
  • 1 tbsp Ovalette
  • 1 tsp vanilla essence 
  • Fruttose Raspberry filling & topping

 

STEP 1

– mix bahan selama 5-10 minit

– tuang dalam bekas bersesuaian

– bekukan dalam freezer selama 1 jam

 

STEP 2 

– mix bahan selama 5-10 minit

– tuang dalam bekas bersesuaian

– bekukan dalam freezer selama 1 jam

 

STEP 3

– mix bahan selama 5-10 minit

– tuang dalam bekas bersesuaian

– masukkan raspberry filling

– bekukan dalam freezer selama 5-7 jam

*ataupun semalaman*

*Kalau takde mixer, blend je pun boleh



Nak beli Fruttose? Sila layar laman OUR DEALER di CONTACT US sekarang! Recipe dari @zarra.riana

Copyright © 2021 La Fruta Food Industries Sdn Bhd

Powered by Imagint Web Design